In.Finite Space

Social Shelter – 100 Mile House

This competition proposal, for the 100 Mile House Competition in Vancouver B.C., is a contemporary reinterpretation of the lean-to shelter. Infusing the architectural design with a social awareness, the layout of the house eliminates traditional corridors and hallways, separated programmed spaces, and instead proposes a single, large volume in which all of the “public” activity of the house can occur. Directly connected to open space is a series of small, compact private living spaces for sleeping, storage and bathroom necessities. Finally, although the house is to be situated in a site typical of suburban houses, by pushing the entire house below the understood ground plane, the visible elevation of the house becomes minimal and allows for the residents to experience their home as if it were built in a rural environment completely surrounded by trees and fields.

Design Team: Joshua Graham, Eric LaMunion

Advertisements
This entry was published on April 26, 2012 at 11:58 pm and is filed under Architecture. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: