In.Finite Space

Social Forest

The Social Forest is an architectural proposal for a new urban typology of residential housing. In stark contrast to the conventional “building”, this project was proposed as a frame of space, an architectural environment. This open space was allowed to interact and grown as though a natural entity, with simple residences “floating” throughout the floor slabs. There was no facade, and a variety of openings were cut into the floor slabs, so that air, light and climatic conditions could penetrate into the spaces. In that way, the architecture aesthetic of the structure is not the facade panels or brick, but rather the changing vegetation and interactions between residents and the natural environment.

Advertisements
This entry was published on June 10, 2012 at 7:49 am and is filed under Architecture. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: